https://www.pensioenfondstrespa.nl/ex-werknemers/wijzigingen-prive/huwelijk
 


Uw mening is gewenst

Graag willen wij weten wat we kunnen verbeteren aan onze website.

Heeft u 3 minuten de tijd?

Ja ik wil helpen  Nee, bedankt

Huwelijk

Wat verandert er voor mijn pensioen als ik ga trouwen of een geregistreerd partnerschap aanga?

Als u gaat trouwen of bij de burgerlijke stand een geregistreerd partnerschap aangaat, wordt uw partner automatisch begunstigde van het partnerpensioen. Dit betekent dat als u komt te overlijden het pensioenfonds het verzekerde partnerpensioen zal uitkeren aan uw partner.

Het huwelijk of geregistreerd partnerschap moet wel zijn aangegaan vóór het einde van het deelnemerschap. Indien u na het einde van het deelnemerschap trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.

Moet ik SPT op de hoogte brengen van mijn huwelijk of geregistreerd partnerschap?

Als u in Nederland trouwt, dan krijgt SPT uw huwelijk automatisch door via de gemeente. Als u in het buitenland trouwt en u hebt recht op een aanspraak op partnerpensioen omdat het huwelijk vóór beëindiging van uw deelnemerschap heeft plaatsgevonden, moet u dit melden bij het pensioenfonds en een kopie van uw huwelijksakte meesturen.

Welke andere consequenties kan mijn huwelijk of geregistreerd partnerschap voor mijn pensioen hebben?

Het partnerpensioen bij SPT wordt verzekerd op spaarbasis. Dit betekent dat voor het partnerpensioen net als voor het ouderdomspensioen wordt gespaard. Omdat voor het partnerpensioen is gespaard heeft uw partner bij een eventuele beëindiging van het huwelijk of geregistreerd partnerschap recht op een gedeelte van het partnerpensioen. U kunt hierover lezen in het hoofdstuk Echtscheiding.